Donderdag 14 november
Popronde
Simpleton + Parker Fans
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
Gratis
  • elektronisch
  • Indie
  • Rock
Het grootste gratis rondreizende festival van Nederland strijkt op donderdag 14 november weer neer in Breda. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties – kerkjes, platenzaken, galeries, caféetjes, podia in het centrum van de stad en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts. Met deze editie in MEZZ: Simpleton & Parker Fans!

Simpleton

Simpleton is het soloproject van de tweeëntwintigjarige songwriter Chris Berendsen.

Door de sounds van bands als The Strokes, The Wombats en MGMT te combineren, maakt Simpleton songs die zich laten kenmerken door catchy hooks, statische beats en coming of age lyrics. De songs gaan van gitaar gedreven indierock naar meer synth-gebaseerde altpop. Alle songs zijn door Chris zelf geschreven en gearrangeerd en daarna opgenomen en geproduceerd door Stijn van Rijsbergen. De master van de tracks is gedaan door Darius van Helfteren.

De debuut EP ‘The Simpleton Show, Pt.1’ is nu uit en neemt je mee in een reis naar de zeroes. Eerder kregen de singles van de EP al aandacht van radiostations als NPO Radio 2, NPO 3FM en Kink. Ook waren er spots in Spotify playlisten als New Music Friday en A Shot of Indie.

Parker Fans

Parker Fans zijn een Amsterdamse indie boogie driemansbromance, gemaakt voor de latere slots in de plakkerigere clubs. Frontman Kick Kluiving legt zijn bedrieglijk ingewikkelde urban minitragedies (en komedies) uit over een eenvoudige basis van drumsamples, basgitaar en synthesizer. Hadden we al gezegd dat je erop kunt dansen? Het is zelfs heel gemakkelijk!

MEZZ tipt