Vrijdag 4 oktober
Voorronde Grote Prijs Breda @ Phoenix
KIIK + SUUS + NYVE
20:00 (Doors: 19:30)
MEZZ
20:00 (Doors: 19:30) | MEZZ
Gratis
  • singer-song
  • talentontwikkeling
Op vrijdag 04 oktober vindt de tweede voorronde van de categorie 'Bands & Singer-songwriters' voor de Grote Prijs Breda plaats in Poppodium Phoenix! Hier strijden drie acts om een plek in de felbegeerde finale op 02 november in MEZZ. Met in deze ronde: KIIK, SUUS en NYVE! Alle voorrondes zijn gratis te bezoeken en je hoeft je niet aan te melden.

Breda zit vol met talent en daarom is het tijd om een prijs uit te reiken. Dit talent verdient erkenning en daarom bundelen we de krachten met POB Breda, Poppodium Phoenix, Pier15, Sound Dog en Breda Barst om Bredaas talent het podium te geven dat het verdient.

Tijdens de drie voorrondes van de categorie ‘Bands & Singer-songwriters’ worden de finalisten door de vakjury uitgekozen. De drie finalisten strijden in de finale op zaterdag 02 november in MEZZ om de titel ‘Grote Prijs Breda 2024’. Het prijzenpakket bestaat uit een optreden op de mainstage van Breda Barst, een geldprijs van 1000 euro, een fantastische wisselbeker, twee gratis repetities bij Phoenix, twee gratis repetities bij Sound Dog en een professionele fotoshoot in een fotostudio.

Bekijk voor meer info de website van de Grote Prijs Breda.

KIIK

In de teksten van haar dromerige popnummers is KIIK op zoek naar perspectief op ingewikkelde levensgebeurtenissen. Ze schrijft over op jonge leeftijd een lange liefdesrelatie hebben, faalangst en de relatie tussen haar en haar narcistische broer. De thema’s zijn zwaar, maar de muziek klinkt ondertussen dromerig en toegankelijk.

Samen met haar band, bestaande uit gitaar (Noah Stakenborg), toetsen (Karim van Peet), basgitaar (Eli Westerveld) en drums (Dimairon Catal), heeft ze onder andere haar eigen lunchconcert in Cloud Nine TivoliVredenburg gespeeld, verzorgde ze een set in de Azijnfabriek voor Club Zondag en studeerde ze af aan het Utrechts Conservatorium in De Loods op De Nijverheid.

KIIK

SUUS

SUUS is een frisse indiepop act die je laat springen.

Met vele gitaartokkels, bouncy grooves en vrolijke melodieën tovert de frontvrouw, Suus, samen met haar band, een lach op je gezicht. Even alle remmen los en genieten van het nu, terwijl ze in haar teksten je hedendaagse gen-z problemen verwerkt met positieve energie.

Een volwaardige performance die met een volledig zelf geschreven setlist een heel dynamische sfeer biedt. Achter een microfoon en haar elektrische gitaar speelt ze haar songs, geïnspireerd door jaren 70 pop met moderne invloeden van artiesten als Harry Styles, Paramore en Remi Wolf. Een feestje waar je bij moet zijn dus!

SUUS

NYVE

NYVE is een 19-jarige singer-songwriter met een passie voor het schrijven van nummers op zowel de gitaar als piano. Geïnspireerd door Lianne La Havas combineert NYVE elementen van Bossa Nova, soul en jazz samen met pop en geeft hier haar eigen draai aan, waardoor een uniek geluid ontstaat. Ze is nu samen met producer Wouter Hardy aan het werken aan haar debuut EP ‘Be My Own’. Met deze EP hoopt NYVE dat iedereen zich geliefd mag voelen en zichzelf mag liefhebben.

NYVE

MEZZ tipt